Koira sohvalla

20. huhtikuu 2015

Koira sohvalla

Nelijalkainen ystävämme, kaikkien kaveri. Koira perheenjäsenenä asettaa omat haasteensa myös sohvan valinnalle.

Sohvat vetävät koiria puoleensa magneetin lailla. Ja mikä onkaan sen mukavampaa kuin käpertyä syksyisenä iltana oman sohvan nurkkaan, kutsua koira kainaloon. Koiraa silittäessä voi nauttia rauhallisesta hetkestä oman kotisohvan pehmeässä sylissä.

Joissain perheissä koirilta on sohvalle pääsy kielletty mutta heti kun silmä välttää, on valpas lemmikki tehnyt itselleen mukava pesän sohvatyynyjen ja vilttien väliin. Sohvan päällinen onkin keskeinen tekijä koiraperheen sohvaa valittaessa. Vahvat, laadukkaat materiaalit ovat etusijalla, ja irtopäällinen voi pidentää sohvan ikää koiraperheessä useilla vuosilla. Nahkasohva kestää hyvin kulutusta ja on helppohoitoinen, kun sen muistaa imuroida ja käyttää nahan puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita.

Koiran luonnolliseen käyttäytymiseen kuuluu pieni kaivelu ja sopivien esineiden pureskelu, joten sohvan täytyy kestää myös tällaista toimintaa. Vaikka koiran kynnet ovatkin tylsemmät kuin kissan, saa niillä aikaiseksi melko nopeasti pysyvät jäljet sohvan pintaan. Isommilla koirilla saattaa olla, rodusta riippuen, myös melko voimakas syljen eritys. Kuolaava koira jättää helposti oman jälkensä sohvalle, joten tietty varovaisuus tällaisten lemmikkien kanssa on paikallaan. Irtopäälliset ja viltit voivat olla hyvä apu.

Lemmikit ovat iloinen asia, ja ne tuovat paljon iloa elämäämme. Koiran voi huoletta antaa käyttää sohvaa ihmisten lailla, kunhan yllämainitut varokeinot ovat käytössä laatusohvan suojaamiseksi.

Takaisin postitusten luetteloon