Komea ja herrasmiesmäinen August

30. elokuu 2018

Komea ja herrasmiesmäinen August

Elokuu ei tarkoita pelkästään kesän loppua, vaan jossain mielessä myös uuden työvauhdin alkua. Lomalta avotoimistoon töihin palaavalle työympäristönsä vilske ja keskustelu kesätapahtumista saattaa tuntua alussa jopa hauskalta ja viihdyttävältä, kuitenkin työtunnelmaan pääseminen edellyttää jonkin verran hiljaisuutta ja keskittymistä.

Nykyisin yhä suositummaksi tullut käsite ”avotoimisto” oudoksuttaa joitakin, kun taas joidenkin mielestä se on iloinen tervehdys 2000-luvun muutoksille. On miten on, Softrend pysyy ajan tasalla ja tarjoaa uusia ratkaisuja, jotka lievittävät avotoimiston haittoja, mutta ovat myös sisustussuunnittelun kannalta mielenkiintoisia ja kauniita.

Softrendin julkisten tilojen kokoelmaan kuuluva kiva ja leikkisä äänenvaimennusominaisuuksia tarjoava sohvasarja August, jonka nimi tarkoittaa myös elokuuta, on varmasti loistava esimerkki siitä.

august_blog3Augustin suunnittelija Pent Talvet kertoo olleensa iloinen saatuaan ottaa tuotteen suunnittelun lähtökohdaksi yksinkertaisuuden ja logiikan. Hänen ei tarvinnut väännellä liikaa muotoja tai etsiä sivullisia narratiiveja yrittääkseen erottua massasta.
Juuri tämä yksinkertaisuus tekeekin Augustista merkittävän, joustavan ja erilaisiin sisustuskonteksteihin sopeutumiskykyisen.

Itse Talvet kertoo pitävänsä näkymättömistä esineistä, jotka sopivat kaikkialle ja joiden läsnäolo on välttämätöntä, mutta myös huomaamatonta. Eikö vain? Komea ja luonteeltaan pidättyvä August on esitetty myös tuotedesignin BRUNO 2018 -ehdokkaaksi, joten huomaamattomaksi se ei ole jäänyt!

Vaatimaton muoto ei vähennä kuitenkaan Augustin leikillisyyttä. Sohvan valikoimassa on sekä katollisia että katottomia, leveydeltään erilaisia malleja. Tietysti kannattaa mainita, että erilaisia verhoilukankaita hyödyntämällä voi saada aikaan hauskoja väriyhdistelmiä. Erittäin hyvin sen mahdollistavat rantakiven muotoiset selkänojat.
On harkittu myös käytännön pikkuasioita, joita yleisestä ulkonäöstä pitävä katsoja alussa ei huomaa. Olkoon kyseessä kääntyvä sivupöytä tai akustisia ominaisuuksia tarjoava verhoilukangas, avotoimiston työntekijälle niistä tulee heti tärkeitä avainsanoja, jotka merkitsevät toimivuutta ja monikäyttöisyyttä.

Kun muotoilijalta kysyy, mistä hän löysi sellaisen hauskan nimen kuin August, Pent Talvet vastaa vaatimattomasti hymyillen, että sitä etsittiin arvokkaiden ja kivojen herrasmiesten nimien joukosta. ”Kenties August-nimi puhutteli myös sen takia, että se muistutti akustinen-sanaa”, olettaa hän.

Takaisin postitusten luetteloon