Millainen sohva – sellainen koti

07. toukokuu 2015

Millainen sohva – sellainen koti

Sohva, kulmasohva, vuodesohva, divaani… Vaihtoehtoja on paljon ja valinta on aina yhtä vaikea. Miten valita sellainen sohva, joka miellyttää silmää, on helppohoitoinen ja toimii kodin tärkeimpien askareiden keskipisteenä?

Valinnassa on hyvä ottaa huomioon asunnon mitat, muiden huonekalujen tyyli, perheen koko ja sohvan käyttötarkoitus. Iso asunto mahdollistaa enemmän variaatioita kuin pieni huoneisto. Huonekalujen yhtenäinen tyyli miellyttää silmää ja luo harmonisen olotilan koko asuntoon. Lapsiperheessä pääpaino on helppohoitoisuudella ja käyttömukavuudella, eläkeläispariskunta arvostaa tyyliä ja laadukasta viimeistelyä. Jos sohvan pääasiallinen käyttötarkoitus on toimia TV-katsomona, on hyvä että sohva on mahdollisimman mukava.

Tärkeää on miettiä myös laatua. Sohva on pitkäaikainen investointi. Tarjolla olevien sohvien hinnat vaihtelevat hyvinkin runsaasti ja kaikille hintaryhmille on omat käyttötarkoituksensa. Opiskelijaboxin sisustukseen uhrataan erikokoinen budjetti kuin perheasunnon keskipisteessä olevan divaanin tai nahkapäällysteisen laiskanlinnan hankintaan.

Tärkeää on miettiä myös sohvan valaistusta. Onko tarvetta pistevaloille, jotka toimivat lukuvaloina, riittääkö sohvan yläpuolelle katossa olevat halogeenispotit vai olisiko parempi valaista tila himmentimellä varustetulla valaistussarjalla?

Laadukas sohva palvelee hyvin hoidettuna vuosia, jopa vuosikymmeniä. Päällysteiden huolellinen puhdistus, imurointi ja pesu toimii perushuoltona. Jalkojen ja rungon osien liittymäkohdissa olevien ruuvien, muttereiden ja muiden liikkuvien osien säännöllinen tarkistus ja kiristys kuuluu myös sohvan ylläpitoon.

Näiden ajatusten myötä on hyvä lähteä etsimään sohvaa, jonka kanssa kokee olevansa sinut heti ensikosketuksesta lähtien.

Sohva on kodin tärkein huonekalu, sen valintaan ja hankintaan kannattaa käyttää reilusti aikaa!

Takaisin postitusten luetteloon