Miten sohva valmistetaan?

08. kesäkuu 2015

Miten sohva valmistetaan?

Sohvan valmistamisessa on monia vaiheita, joiden onnistuneeseen toteuttamiseen osallistuu merkittävä määrä ihmisiä. Käsityön osuus sohvan valmistamisessa on erittäin suuri. Yhden sohvan valmistaminen saattaa viedä jopa kymmeniä tunteja.

Sohvan valmistaminen perustuu huolelliselle suunnittelulle. Huonekaluarkkitehti saattaa miettiä jopa vuosia uuden sohvan muotokieltä, linjoja, käytettävyyttä ja värimaailmaa. Arkkitehdin näkemyksien lisäksi päätöksentekoa vahvistavat markkinointiosaston toiveet ja maailmalla kulloinkin vallitsevat sisustustrendit.

Suunnittelun jälkeen alkaa eri osien valmistaminen. Erilaisia raaka-aineita on käytössä huomattavia määriä. Runko valmistetaan yleensä puusta, joskus myös metalliseos toimii sohvan luurankona kantaen osan taakasta. Parhaat puulaadut ovat koivu ja mänty, ulkomaisista käytössä voi olla esimerkiksi vaahtera. Metallirunkona käytetään erilaisia alumiini- tai teräsprofiileja. Tyynyt valmistetaan palamattomista täytemateriaaleista, päälliset voivat olla luonnonkuitua, tekokuitua tai nahkaa. Selkänojat, kädensijat ja muut loppusilaukseen vaikuttavat osat syntyvät arkkitehdin ohjeiden mukaan aina tarvittavasta materiaalista.

Kun kaikki osat ovat valmiina, seuraa kokoonpanovaihe. Sohva kootaan yleensä kokoonpanolinjalla, jossa jokainen työvaihe on tarkkaan mietitty. Linja tuottaa vähintään 4 uutta sohvaa joka päivä, ja tarvittaessa enemmänkin. Kokoonpano on tarkkaa työtä. Jokaisen osan on sovittava yhteen täydellisesti. Minkäänlaisia heittoja ei sallita. Valmiin sohvan tulee palvella tukevana, eheänä kokonaisuutena uutta omistajaansa.

Kokoonpanovaiheen jälkeen sohva viimeistellään toimituskuntoon. Päälliset imuroidaan, mahdolliset tahrat poistetaan ja sohva pakataan suojaaviin muovikääreisiin niin että se kestää pitkän kuljetuksen myymälään tai suoraan asiakkaan kotiin.

Takaisin postitusten luetteloon