Miten valita se oikea sohva – sellainen, joka sopii kotiisi ja elämäntapoihisi?

01. lokakuu 2014

Miten valita se oikea sohva – sellainen, joka sopii kotiisi ja elämäntapoihisi?

Jos sinun täytyy valita joko mukava tai kaunis sohva, niin viisaampaa olisi valita mukava. Varsinkin, jos sohva on usein käytössä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita ainoastaan yhtä ominaisuutta, vaan voit saada molemmat samaan sohvaan. Tarvitaan vain vähän tietoa ja kokemusta, jotta se oikea osataan valita.

Sohvan mukavuus selviää testaamalla

Mukava tuntuu jokaiselle erilaiselta. Suosittelemme siis, että tulet kokeilemaan sohvaa ennen sen ostamista. Eikä vain pikaista istumista, vaan istumista hieman pidemmän aikaa, niin kuin kotonakin tekisit.

Riittävätkö istumasyvyys ja -pehmeys sinulle? Jotkut tykkäävät erittäin pehmeästä, jopa upottavasta sohvasta. Toiset taas pitävät sohvasta, jossa on kiinteämmät istumista tukevat tyynyt. Lisäksi saatat haluta korkean selkänojan, hyvän päätuen, käsinojat, jotka toimivat myös pöytätasona tai syvän sohvan, jossa on mukava makoilla. Vaihtoehtoja on lukuisia. Jos esimerkiksi rakastat paljon sohvalla makoilua, niin oikea valinta on ostaa sohva, jossa on pitkä divaaniosa. Kokeilemalla eri sohvia voit selvittää, mikä sohva sopii parhaiten sinulle.

Oikea sijainti huoneessa

Sohva on keittiön jälkeen yksi kodin tärkeimmistä sisustuselementeistä. Mieti siis tarkasti, mihin sohva parhaiten sopisi. Älä pelkää laittaa sohvaa keskelle huonetta tai käyttää sitä tilanjakajana. Jotkut mallit ovat niin kauniita takaapäin, että olisi melkein synti sijoittaa niitä kiinni seinään. Selkänojat, jotka ovat kaarevat tai kaltevat näkyvät paremmin juuri huoneen keskeltä.

Muista myös, että suora auringonvalo voi valkaista sohvan kangasta tai nahkaa. Lisäksi turvallisuussyistä sohvan on oltava vähintään kolmenkymmenen sentin päässä takasta, lämpöpattereista tai muista lämmittimistä.

Oikea koko

Mittaa alue, johon haluat sijoittaa sohvasi. Paremman käsityksen saamiseksi voit esimerkiksi piirtää teipillä sohvan muodon lattialle (jokaisen Softrend sohvamallin mitat löytyvät verkkosivulta).

Voit myös piirtää paperille olohuoneesi ja leikata toisesta paperista samassa mittakaavassa sohvan, siten on helppo testata sohvan paikka olohuoneessasi. Ota huomioon myös tarvittava kävelytila sohvan ympärillä. Kun olet löytänyt oikean sohvan, mittaa myös oviaukon koko ennen tilaamista, jotta sohva varmasti mahtuu sisään!

Oikea tyynytäyte

Untuvalla täytetyt sohvatyynyt ovat erittäin pehmeitä ja mukavia mutta vaativat usein pöyhimistä, jotta ne saadaan pysymään alkuperäisessä muodossaan. Jos haluat sohvan, joka ei tarvitse usein oikaisemista, on parempi vaihtoehto kuitutäyte. Myös kiinteät sohvatyynyt auttavat säilyttämään sohvan alkuperäisessä muodossa, eivätkä ne vaadi yhtä paljon huoltamista kuin sohva, jossa on irtotyynyt.

Oikea verhoilu

Kangas on yksi tärkeimmistä asioista sohvassa, sillä se tekee sohvasta ainutlaatuisen ja vaikuttaa hyvin paljon sohvan käyttöikään. Joistakin kankaista tahrat näkyvät paremmin kuin toisista. Osa kankaista on pesukoneessa pestäviä, toiset taas tarvitsevat kemiallista pesua.

Usein käytössä olevalle sohvalle olisi järkevää valita kangas, jossa on erittäin suuri kestävyys. Joissakin tapauksissa voi olla käytännöllisintä valita nahkaverhoilu. Varsinkin lapsiperheissä käytännöllisyys on tärkeää. Softrendin valikoimasta löytyy monia eri malleja, myös sellaisia, joissa on irrotettavat päälliset. Jos verhoilun irrotettavuus on tärkeää, paras vaihtoehto voisi olla sekä tyynyistä että rungosta irrotettavat päälliset. Sen lisäksi voisi olla hyvä, että tyynyt ovat molemmin puolin käytettävissä.

Jos oikean sohvan löytäminen osoittautuu hankalaksi, voit aina kysyä neuvoa ystävällisiltä ja ammattitaitoisilta myyjiltämme. Luodaan yhdessä se oikea sohva juuri sinulle – tervetuloa kokeilemaan!

Takaisin postitusten luetteloon