Päiväunet sohvalla – onnellinen hetki itselle

17. huhtikuu 2015

Päiväunet sohvalla – onnellinen hetki itselle

Sataa räntää. Työpäivän raskaat hetket painavat olkapäillä. Mielessä on vain yksi asia: oma sohva. Bussi jättää kotipysäkille, viimeiset askeleet johtavat kotiovelle, avain kääntyy lukossa ja olet perillä. Sohvan pehmeä syli imaisee sinut, jalat löytävät tutun asennon ja sohvatyyny painautuu vasten korvaa.

Päiväunet ovat monelle meistä päivän paras hetki. Raskaan työpäivän jälkeinen hetki itselle ennen harrastuksia, päivällistä ja muita illan askareita. Päiväunet täydentävät ehkä vajaaksi jäänyttä yöunta ja auttavat jaksamaan yli illan.

Jotkut ihmiset pelkäävät päiväunia siksi, että yöunet saattavat jäädä huonommiksi. Päiväunien jälkeen voi käydä niin, että illalla uni ei tule silmään. Silloin monille lääkkeenä on palata takaisin olohuoneeseen, jossa laadukas sohva ja sen upea irtopäällinen odottaa unetonta.

Vaikka vuodesohva olisikin olohuoneen koristuksena, ei päiväunien takia ole välttämätöntä levittää sohvaa koko komeuteensa. Päiväunet maistuvat parhaimmilta sellaisenaan olipa sohvana sitten nahkasohva, divaanisohva tai kulmasohva. Sohvan koolla, värillä tai päällysteellä ei ole merkitystä. Omalle tutulle sohvalle on hyvä käpertyä pahaa maailmaa piiloon.

Takaisin postitusten luetteloon