Pehmeä kaluste muotoutuu kotona

30. maaliskuu 2015

Pehmeä kaluste muotoutuu kotona

Tiedätkö, mitä tarkoittaa englanninkielinen sana pilling? Ellet tiedä, olet todennäköisesti kuitenkin törmännyt ilmiöön.

Enlanninkielinen sana pill, jonka voimme kääntää nukaksi tai nypyksi, tarkoittaa pientä kangaspalloa, joka syntyy hiertymisen vuoksi kankaan pinnalle. Pillinkiä eli nyppyyntymistä esiintyy sekä vaatteissa että pehmeiden kalusteiden päällyskankaissa.

Mikä aiheuttaa kankaiden nyppyyntymisen?

Nyppyyntymistä esiintyy sekä luonnollisissa että keinomateriaalisissa päällyskankaissa ja pehmeiden kalusteiden täysin tavanomaisessa käytössä. Vahvempi hiertyminen tai esimerkiksi peseminen edesauttaa nyppyjen syntymistä. 100 % luonnollisten päällysmateriaalien nypyt kuluvat tavanomaisen käytön yhteydessä pois. Jos kangas sisältää synteettisiä kuituja, voi pehmeä huonekalu käyttäytyä hieman itsepäisemmin, ja sen kanssa voi joutua käyttämään nyppyleikkuria.

Miten nyppyyntyneen kankaan kanssa toimitaan?

Nypyt ovat luonnollinen ilmiö, eivät kankaan virhe tai huono laatu. Nypyt eivät vaikuta mitenkään kankaan kestävyyteen tai lujuuteen. Nypyt ovat sohvista ja muista huonekaluista hyvin helposti irtoavia tai poistettavia. Poiston voi tehdä myös itse kotona tavallisilla kaupoissa myytävillä nyppyleikkureilla.

Onko olemassa nyppyyntymättömiä materiaaleja?

Softrend käyttää pehmeiden kalusteiden valmistamisessa ainoastaan korkean pilling-tekijän kankaita, joihin nyppyjä ei pitäisi kerääntyä. Voi kuitenkin käydä niin, että sohviimme syntyy pieniä nyppyjä, koska myös laadukkaissa kankaissa voi johonkin erään jäädä hieman ylimääräistä kuitua, joka irtoaa sohvakankaasta. Mikäli et halua nyppyjä uuteen sohvaasi, neuvottele ennen pehmeän huonekalun päällyskankaan valmistamista liikkeemme kokeneen asiantuntijan kanssa.

Takaisin postitusten luetteloon