Sairaspäivä sohvalla

16. kesäkuu 2015

Sairaspäivä sohvalla

Tässä postauksessa pohditaan sairaspäivän viettoa ja sohvan merkitystä sen aikana.

Joskus käy niin, että sairaus vie voiton miehestä tai naisesta. Flunssan iskiessä voimat ovat lopussa ja mielikin on maassa. Silloin on hyvä kaatua kotisohvan kätköihin, ottaa kaukosäädin käteen ja alkaa tutustua Netflixin tarjontaan. Erinomainen sohva tähän tarkoitukseen on Mia Funkis.

Sohvan viereen alkaa helposti kerääntyä käytettyjä nenäliinoja, ja välillä intensiivinen TV:n katselu keskeytyy, kun uni vie voiton potilaasta. Ei hätää, sohvan pehmeää päällistä vasten on mukava ottaa pikku nokosia ja kerätä voimia.

Sairastaessa on lupa hemmotella itseä pienillä herkuilla. Virvoitusjuoma, tee ja tuoremehu antavat energiaa taistelussa sairautta vastaan. Jäätelö virkistää mieltä ja hellii kurkkua. Pakastepizza on myös oivaa flunssapäivän murkinaa. Ja kaiken voi syödä sohvalla! Laadukkaan sohvan päälliset kestävät pienet mässäilytuokiot, koska ne ovat helposti puhdistettavissa. Valmistajan ohjeita noudattamalla ikävätkin tahrat lähtevät nopeasti. Keinokuiduista valmistetut päälliset on helppo irrottaa ja pestä joko pesukoneessa tai tarvittaessa viedä kemialliseen pesuun.

Jos kotisohvaksi on viisaasti valittu vuodesohva, on sairastaminen entistäkin mukavampaa. Vuodesohvan voi levittää auki ja kantaa vuoteesta tarvittavat määrät peittoja ja lakanoita, jotta pesästä tulee pehmeä ja mukava. Tällä divaanilla voi yölampun loisteessa antaa ajan kulua ja odotella, että keho ottaa ylivallan luita ja ytimiä jäytävästä sairaudesta.

Sairastaminen ei ole mukavaa, mutta miellyttävissä olosuhteissa huomattavasti siedettävämpää!

Takaisin postitusten luetteloon