Syksy ja sen värit sisustuksessa

30. lokakuu 2017

Syksy ja sen värit sisustuksessa

Teksti: Katariina Kalda

Kodin sisustamisessa ei tietenkään ole tärkeintä seurata vallitsevia sisustustrendejä, vaan mieluummin tulisi noudattaa omaa vaistoaan ja ottaa samalla huomioon kotiin liittyvät vaatimukset ja tarpeet. Siitä huolimatta valintamme ovat usein aivan huomaamatta hieman yksipuolisia ja suosimme suuntauksia, joita näemme eniten lehdissä ja internetissä.

Kun nyt vallitsevaa muotia luonnehtii joillakin avainsanoilla, voidaan liioittelematta todeta, että muotia on itse asiassa kaikki, mikä sopii kodin asukkaille. Softrend suunnitteleekin kokoelmansa tämän seikan tiedostaen ja tarjoaa tuotteilleen erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Erityisesti voimme korostaa tuotteidemme monikäyttöisyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Siitä saamme kiittää aikamme teknologian ja designin yhteistyönä syntyneitä ratkaisuja. Parhaana esimerkkinä likaa hylkivä kangas, jonka ansiosta vaativimmankaan perheenäidin ei tarvitse luopua vaaleasta sohvasta pelkästään käytännön syistä.

Entä mitkä ovat tämän syksyn sisustustrendien suosituimmat värisävyt?

Kuva: Carpetright

Kuva: Carpetright

Jos vaaleat ja neutraalit pohjoismaista tyyliä edustavat värisävyt ovat makuusi, ei ole helppoa tuoda kotiovesta sisään tummahkoa kalustetta. Nyt kun Pohjoismaiden moderneimmissa kodeissa on alkanut näkyä smaragdinvihreitä samettikankaita kaikessa kauneudessaan ja loistossaan, tummien värien pelko alkaa hieman laantua.

Sohvien muoto ja luonne ovat siitä huolimatta edelleen hyvin vaihtelevia. Saatavilla on kevytjalkaisia sohvia, joiden sirot metallijalat korostavat ilmavuutta ja moniulotteisuutta. Softrendin kokoelmassa hyviä esimerkkejä tästä tyylistä ovat sohvat Newman, Linja, Abbott ja Groovy. Niiden rinnalla vankan sijansa säilyttää kuitenkin myös voimakas ja leveilevä, hieman karkeapintainen sohva, jonka jalat ovat näkymättömät tai pelkkä yksityiskohta, esimerkkeinä Softrendin upea Meta-sohva yhdessä Laguunan ja Hugon kanssa.

Vaikka sametti ihastuttaakin nykyään kaikkia designin ystäviä, se ei suinkaan tarkoita, että koko sohvan täytyy olla samettia. Tätä miellyttävää materiaalia voi tuoda kotiin helposti ja edullisesti myös pienten yksityiskohtien avulla. Vaikkapa lisäämällä nykyiselle sohvalle samettityynyjä. Riippumatta sohvan verhoilukankaan värisävystä syvät syksyiset värit höystävät elämää. Ja kannattaa muistaa, että perinteinen vaaleanharmaa tai tummanharmaa sohva sietää oivallisesti ripauksen muotivärejä, kuten keltaista, sinistä, vihreää tai pinkkiä.

Kun ulkona on tällainen kultainen vuodenaika, haluat toki tuoda sisällekin viihtyisän ja lämpimän olon. Mikä voisikaan olla parempi keino kuin mukava sohva, jolla voit kietoutua vilttiin ja nauttia kaakaota?

Nautitaan siis tästä kauniista ajasta luonnossa ja kotona!

 

Takaisin postitusten luetteloon