Tulevaisuuden sohva

30. kesäkuu 2015

Tulevaisuuden sohva

Tekniikka kehittyy. Monet jokapäiväisestä elämästä tutut esineet ja asiat on keksitty viimeisen kahdenkymmenen, viidenkymmenen tai sadan vuoden aikana. Tietokonetta tai tablettia ei kukaan osannut kuvitellakaan sata vuotta sitten.

Sohva on tuhansia vuosia vanha keksintö, jonka toimintaperiaate ja design on muuttunut erittäin vähän vuosien saatossa. Sohvalla istutaan, maataan, seurustellaan ja levätään.  Suurimmat muutokset oat tapahtuneet materiaaleissa. Nykyään sohvat valmistetaan usein muovista, keinokuiduista ja metalliseoksista, joita ei ole ollut saatavilla kovinkaan pitkään. Myös muotoilu on uudistunut vastaamaan uusia käyttötarkoituksia. TV:n katselu on liittynyt sohvaan vasta joidenkin vuosikymmenien ajan.

Softrendin valikoimissa modernia lähestymistä muotoiluun ja käytettävyyteen edustaa esimerkiksi vuodesohva Simon.

Miten sohva voisi kehittyä lähitulevaisuudessa? Elektroniikan integrointi sohvaan luo monenlaisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi television kaukosäätimen integrointi sohvan käsinojiin toisi lisähyödyn, koska enää ei tarvitsisi etsiä hukassa olevaa kaukosäädintä. Toinen mahdollisuus olisi liittää sohvaan pieni jääkaappi, jossa oluet ja muutamat pienet snacksit säilyvät herkullisen kylminä odottamassa nautinnollista välipalahetkeä. Enää ei tarvitsisi nousta sohvalta mainostaukojen aikana, koska eväät ovat heti käden ulottuvilla. Todelliseen äijäsohvaan voisi integroida suoraan oluthanan, joka liruttaisi kuohuvaa mallasjuomaa suoraan sohvalla röhnöttävän tosimiehen kitusiin. Tähän kun vielä lisätään kaukosäädin, on oluennautintoelämys täydellinen.

Erilaiset motorisoidut hierontalaitteet ja selkänojien kallistukset moottorien avulla lisäisivät myös huikeasti sohvan käyttömukavuutta. Tai miten olisi integroitu videopuhelin, jonka avulla voisit pitää yhteyttä ympäri maailmaa oleviin perheenjäseniin ja ystäviin vaivattomasti, omalta sohvalta käsin?

Sohva on ollut osa elämäämme aina. Miten sohva jatkossa kehittyy, sen aika meille näyttää!

Takaisin postitusten luetteloon