Ääntä vaimentavat kalusteet auttavat luomaan terveellisemmän työympäristön - Softrend - Finland

Ääntä vaimentavat kalusteet auttavat luomaan terveellisemmän työympäristön

Avokonttorissa ei yleensä ole väliseiniä, mikä vuoksi äänien kaikumisesta syntyy ongelmia. Miellyttävämmän työympäristön saamiseksi on vaimennettava olennaisesti erilaisia ääniä – ilmastointimelua, askelten kaikua, keskusteluja ja puheluja.

Miten meluisa työympäristö vaikuttaa työntekijään?

01/ Tyytymättömyys työympäristöön

69 % ihmisistä eivät ole tyytyväisiä toimistonsa melutasoon (Gensler). Jopa 13 % työntekijöistä kertoo, että he ovat harkinneet työpaikan vaihtoa avokonttorin vuoksi ja ovat harmissaan siitä, että johtavassa asemassa oleville tarjotaan yksityisiä työhuoneita.

02/ Väsymys ja stressi

Jatkuvasti meluisassa ympäristössä oleskelu aiheuttaa väsymystä ja stressiä. Se puolestaan vähentää työntekijöiden keskittymiskykyä ja tuottavuutta.

Ratkaisu: akustiset kalusteet

Akustisella ympäristöllä on tärkeä rooli elämässämme. Se vaikuttaa työn tehokkuuteen ja vieläkin enemmän terveyteen. Ääntä vaimentavat kalusteet ovat monipuolisia – niillä voidaan luoda parempi ääniympäristö ja yksityisiä työpisteitä ja alueita.

  • Akustisten kalusteiden työpisteiden seinät on vuorattu ja päällystetty villakankaalla, jolla on ääntä vaimentava ominaisuus. Yksi työpiste (esimerkiksi August 2S /H1) vaimentaa yhtä paljon ääntä kuin 7–9 akustista 600 x 600 x 50 mm:n mittaista seinäpaneelia.
  • Käytännöllinen: akustisiin seinäpaneeleihin verrattuna ääntä vaimentavilla kalusteilla on suurempi käytännön arvo, koska niillä voidaan luoda erilaisia alueita ja yksityisiä työpisteitä.

Parhaimmat äänenvaimentajat: