Case study: Softrendin toimisto - Softrend - Finland

Case study: Softrendin toimisto

Pehmeiden kalusteiden valmistaja Softrend muutti vasta Viroon, Tallinnaan ja uuteen toimistoon, jonka suunnittelivat Ace of Spacen sisätila-arkkitehdit. Tila hyödyntää avointa sisustusta nokkelasti Softrendin omien kalusteiden avulla, joista on rakennettu keskitetty toimisto täynnä pieniä alueita eri työtehtäviä varten.

Softrendin toimiston sisäsuunnittelukonsepti on sijaintinsa inspiroima: takaseinän suurien ikkunoiden takana avautuu kaislikkoinen Koplin lahti, joka on useiden lintulajien pesimäpaikka. Toimiston värivalikoima haki innoitusta ympäröivästä luonnosta ja merenrannasta. Tyyneyttä ja tasaisuutta suosivia sävyjä käytetään tekemään tilasta kevyt ja ilmava muttei kolea.

”Lumoava luontonäkymä vetää vieraan huomion puoleensa, ja meidän tavoitteemme oli saada aikaan sama vaikutus sisätiloilla. Avonainen lattiatila on jaettu käytännöllisiin osiin, joita erottaa eri materiaalit ja sävyt – ensimmäisenä saapuja kävelee läpi saniaisten täyttämältä metsäkedolta kalkkikiviselle rantaniitylle ja saavuttaa hiekkaisen merenrannan”, Ace of Spacen sisätila-arkkitehdit Ines Käärma ja Aivo Arusaar kertovat.

Asiakkaan alkutilauksen mukaan he halusivat yhtiönsä tavoitteisiin sopivan toimiston – avokonttorin, joka on suunniteltu tukemaan erilaisia työtapoja ja joka auttaa työntekijöitä keskittymään olennaisimpiin tehtäviin.

”Halusimme, että uusi toimistomme esittelee kalusteemme niille tarkoitetussa käyttöympäristössä. Eli luomassa keskittymistä vaativalle työnteolle tarkoitettuja tiloja muuten avoimessa toimistossa. Meillä myynti-, markkinointi-, nettikauppa- ja hankintaryhmät mahtuvat kaikki samaan toimistoon, joten työntekijämme tekevät hyvin erilaista työtä hyvin eri tavoilla – jotkut puhuvat päivät puhelimessa samalla, kun toiset kirjoittavat, suunnittelevat, tekevät myyntianalyysiä jne. Jokainen heistä tarvitsee erilaisia alueita, jotta he voivat keskittyä työhönsä ja saada tuloksia.” Softrendin toimitusjohtaja Joonatan Vinkel.

Kaavoittamisen tärkeys

Sisätila-arkkitehtien mukaan avointen ja eristettyjen alueiden suhteen määrittämisessä heidän ”tavoitteensa oli pitää tila mahdollisimman avoimena ja eristää vain tärkein – kokoustilat ja kopit pienille tapaamisille tai itsenäiseen työskentelyyn.”

Päätyötilassa on rakennettu tilaan ripotelluista pöytäryhmistä, joita erottaa toisistaan yksityisemmät työtilat ja akustiset sermit. Softrend käyttää yksityiseen työskentelyyn August Nook ja August Workbay -tiloja, joiden paneeliseinät parantavat yksityisyyttä ja vaimentavat ääntä. Nämä tilat viestivät työtovereille, että käyttäjä haluaa työskennellä yksin, eikä häntä saa häiritä.

August Nook

August Nook on yksi uuden toimistomme ja kalustevalikoimamme avaintuotteista. Pöytä on tarpeeksi iso, jotta siihen mahtuu kaikki päivän aikana tarvittava – kannettava tietokone, puhelin, muistio ja kupillinen teetä.

Mutta mitä tärkeintä: se on mukava! Kun istun siinä, voin häivyttää mielestäni kaikki toimiston häiriötekijät ja olla rauhassa, jolloin voin keskittyä täysin sitä tarvitsevaan tehtävään”, kertoo Softrendin ulkoisen myynnin assistentti Svea.

He käyttävät ideoinnissa ”luovaa nurkkaa”, jossa on korkea Rolf-pöytä ja kääntyvät Hubert-jakkarat, minkä lisäksi lisäpaikkoja saa modulaarisella Hexa-istuinjärjestelmällä. Pöytää on niin helppo siirtää, että alueesta voi tehdä niin ison tai pienen kuin tarvitset. Alue kutsuu kaikki sisäänsä – jos siellä pidetään kokous, kuka tahansa voi seurata vierestä ja liittyä seuraan, jos heillä on lisättävää keskusteluun.

 

Pienet kokoukset voidaan pitää kiinteissä huoneissa, joissa on pienikokoiset Meeter-sohvat, kun taas suuremmille kokouksille on käytössä erillinen huone matalilla ja kääntyvillä Hubert-jakkaroilla. Aulatilat on sisustettu Meeter– tai Sans-sohvilla, joissa on mukava lukea sanomalehteä, istua kahvilla työtoverin kanssa tai istua ikkunan ääressä kääntyvässä August-nojatuolissa, jossa voi pitää taukoa rauhassa ja nauttia merinäköalasta.

Avokonttorien tulevaisuus piilee keskittämisessä

Sisätila-arkkitehtien mielestä Softrendin ratkaisu on erinomainen esimerkki siitä, miten tulevaisuuden avokonttorit kannattaa suunnitella. ”Halusimme jäljitellä Softrendin kalusteratkaisuja etsimällä keinoja eristää avointa tilaa rikkomatta sen sisustusta. Käytimme useita ratkaisuja, joiden avulla tila pysyy visuaalisesti avoimena, mutta sallii mahdollisuuden eristää yksityisempiä tiloja tarpeen mukaan.”

Esimerkiksi luova nurkka tai pääkokoustila voidaan erottaa verholla, ja Sigmund-sermien takana olevat August-nojatuolit jakavat tilaa aulatuolien ja päätyötilan välillä. Sisätila-arkkitehdit ennustavat, että toimiston kalustesuunnittelu todistaa, että useimpien tuotteiden suunnittelu siirtyy samaan suuntaan – ne suunnataan älykkäisiin tilanjakamisvaihtoehtoihin, huoneiden tilaratkaisuihin jne.

”Ratkaisussamme alueet on jaettu toisistaan myös toiminnan perusteella – liikkuminen tapahtuu aktiivisemmilta alueilta hiljaisempiin. Avokonttoreissa on elintärkeää varmistaa, että työskentely on luontevaa sekä yksittäisissä työpisteissä että ryhmätyössä ja kokouksissa.”

Mainitut tuotteet

More Articles this way