Kevään 2022 sisustustrendeistä - Softrend - Finland

Kevään 2022 sisustustrendeistä

Ilmassa on marjaisia ja suklaanruskeita sävyjä täynnä olevaa kevättä!

Tänä vuonna kevät tulee todella toisin. Päivistä tulee valoisia ja auringosta niin kirkasta, että ikkunasta ei voi katsoa ulos silmiä siristämättä. Samalla muodikas väripaletti sisustuksessa johtaa meitä kohti sumeaa suklaanruskeaa – vaaleasta tummaan. Sisustuksessa pastellimaiset sävyt väistyvät rohkeampien värileikkien tieltä – sekä kontrastiväreissä että harmonisissa paleteissa. Kypsät marjasävyt ovat jatkuvasti trendikkäitä, ja syvien sävyjen valikoimaa tulee nyt täydentämään kypsä suklaanruskea.

Mitä muutoksia materiaaleissa, muodoissa ja sisustuksen yleisissä suuntauksissa on odotettavissa?
Siitä on luonut katsauksen Softrendin sisustussuunnittelija Katariina Kalda, jonka hyviä neuvoja ja konsulttipalveluja voi hyödyntää Softrendin myymälöissä.

Materiaalit – kaikki luonnollisia tai luontoa jäljitteleviä.

Muodissa ovat kaikki materiaalit, joiden raaka, huokoinen ja epätäydellinen olemus lisää syvyyttä, yksilöllisyyttä ja aitoutta jäljitellen samaan aikaan luonnon rauhoittavaa ja henkeä kuntouttavaa ilmapiiriä. Stressaavana aikana (mitä Covid-aikakin on) halutaan ympäristöön tuoda raikkautta ja elinvoimaa, minkä vuoksi keskeisellä sijalla ovat luonnosta peräisin olevat mystiset materiaalit, kuten kiiltävät kristallit ja marmoriset esineet, ja olemukseltaan raa’at ja rustiikit luonnonmateriaalit. Niihin liittyvät tietenkin eksoottiset kasvit. Huonekasvit ovat yhä elintärkeitä.

Veistosmaisia ja kurvikkaita kalusteita. Ystävällisiä ja syleileviä.

Kaikki kurvikas on tällä hetkellä trendikästä! Arjen rajoitusten vuoksi haluamme kodin, joka tarjoaa pehmeyttä ja mukavuutta. Kaarevien linjojen ja tavattomien muotojen sekä virtaavan muodon tarkoituksena on saada aikaan synergia ihmisen ja ympäröivän tilan välillä. Kodin pitäisi ikään kuin syleillä pitkän päivän jälkeen ja tarjota maksimaalista rentoutumista.

Kalusteiden verhoilumateriaalina nahkaa ja rakenteista kangasta.

Nahka verhoilumateriaalina on tekemässä voimakasta paluuta. Materiaali, joka kerää arvoa ajan myötä eikä mene koskaan muodista. Nahkan konjakin- ja suklaanruskeat sävyt sopivat hyvin yhteen trendivärien kanssa. Nahkaa on hyvä yhdistellä eri materiaalien kanssa, mikä lisää sisustukseen eri tekstuuria. Se on tasapainottava pehmeä materiaali modernin metallin, lasin ja kiven rinnalla. Trendikkäät kankaat ovat luonteeltaan aitoja – silloin tällöin karkeita ja rustiikkeja. Niitä ovat myös sellaiset aidot ja rakenteelliset sisustuksessa käytettävät materiaalit kuin juutti, sisali, pellava ja puuvilla.

Monikäyttöisiä huoneita

Maailmanlaajuisen Covid-pandemian takia yhä useampi koti on toimistokäytössä. Yhä tärkeämmäksi avainsanaksi on tulossa monikäyttöisyys. Sisusteet, joita voi käyttää monipuolisesti, ovat sitä varten erinomaisia apulaisia: esimerkiksi erilaiset seinäkkeet, joilla voi helposti jakaa tilaa, helposti siirrettävät pöydät tai kokoon taitettavat sivupöytäsarjat sekä erilaiset valoratkaisut. Lisäksi isot maljakot, joita voi käyttää nurin käännettynä vaikkapa upeana kynttilänjalkana. Myös monikäyttöiset tilat saattavat vaikuttaa kokonaisuutena, mutta estetiikan nimissä ei enää uhrata toimivuutta.

Pihakalusteiden merkittävä asema

Pihakalusteet ovat edelleen tärkeällä sijalla, koska ne sallivat asuintilan jatkamisen huoneesta ulos. Ulkoilu ja raikas ilma ovat pandemian vuosina saaneet ihan uuden merkityksen ja ulottuvuuden. Olkoon kyseessä pikku parveke, terassi tai iso puutarha – sen suunnittelu ja sisustaminen ovat yhtä tärkeitä kuin sisätilat. Mukava ja viihtyisä istumanurkkaus raikkaassa ilmassa vaikuttaa myönteisesti sekä kehoon että sieluun, ja kestävät ja laadukkaat pihakalusteet ovat tässä tärkeä avainsana.

Lisätarvikkeet

Trendiuutisissa tavataan usein avainsanoja, joita vuonna 2022 ei onnistu välttämään: vintage-esineet, eksoottisilta matkoilta tuodut taideteokset ja käyttöesineet. Taidetta ja käyttötaidetta.

Vintagen ostaminen on erinomainen mahdollisuus tehdä kodista ympäristöä säästävämpi. Sitä paitsi vintage– ja antiikkikalusteet lisäävät kotisi sisustuksen luonnetta ja yksilöllisyyttä. Yhdistelemällä vintage– ja/tai antiikkikalusteita modernien tarvikkeiden kanssa voi saada aikaan toistumattoman ja ajattoman sisustuksen.

Vuonna 2022 huomion keskipisteessä ovat myös valaisimet. Lamppuja ei ole tarkoitettu pelkästään valaisemaan, vaan myös luomaan tunnelmaa sekä korostamaan tilan eri käyttötarkoituksia. Valaistus saa aikaan vuoropuhelun ihmisen ja sisustuksen välillä.

Suosittelemme

More Articles this way