LOUISE ROE: ilmapallosta vaasiin - Softrend - Finland

LOUISE ROE: ilmapallosta vaasiin

Ikoninen tanskalainen design-brändi, jota kannattaa seurata!

Palkittu tanskalainen suunnittelija, jonka patsasmaiset vaasit ja tyylikkäät sisustuselementit eivät jätä kylmäksi ketään todellista Skandinavian designista kiinnostunutta, kertoo varta vasten Softrendille antamassaan haastattelussa teostensa taustoista sekä esittelee lähemmin Louise Roen tuotteiden suunnitteluprosessia ja palkitun Balloon 04 -vaasinsa syntymätarinaa. Mikä rooli on ilmapallolla?

Louise Roen oman nimisensä sisustusbrändi sai alkunsa vuonna 2010 pohjoismaisen designin mekassa Kööpenhaminassa, jonka arkkitehtuuri ja nopea ja vilkas kaupunkielämä on näihin päiviin saakka ollut eräs suunnittelijan luovuuden käynnistävä inspiraation lähde. Louise Roen tyyliltään omannäköiset ja ulkonäöltään tyylikkäät sisustuselementit ja mielenkiintoinen persoona ovat kiinnittäneet useiden tunnetuiden design-aikakauslehtien, kuten Vogue Scandinavian huomion, ja hänen taitonsa muokata skandinaavinen minimalismi intrigoivasti leikilliseen muotoon on palkittu vuonna 2019 maineikkaalla tanskalaisella design-palkinnolla (Design Award 2019). Louise Roen mallisto on nyt levinnyt useiden design-harrastajien keskuuteen niin Euroopassa, Aasiassa kuin toisella puolella maailmaa Australiassa ja Uusi-Seelannissa.

Taiteilija ja suunnittelija samassa persoonassa

Hieno, minimalistinen ja moderni – näin brändi kuvaa omaa tyyliään. Todellisuudessa kyse on kuitenkin paljon enemmästä. Louise Roen tuotteisiin lisää omintakeisuutta ja omaperäisyyttä juuri Louise itse, jonka luova läsnäolo on tunnettavissa jokaisessa esineessä.

Suunnittelija piirtää jokaisen päässään syntyneen idean paperille käsin, koska juuri sillä tavoin voi jokaisen luotavan esineen muodon, suhteet ja piirteet käsitellä niin, että syntyy esteettisesti lumoava ja ainutlaatuinen design. Aivan kuin taideteos! Idean syntyä ja luovuutta ei suunnittelijan mukaan voi suunnitella etukäteen.

“Olen avoin kokeilemiselle ja jatkuvalle innovaatiolle. On vain otettava kiinni kaikista mahdollisuuksista, jotka käynnistävät luovuuden, eli pyydystää kaikki ideat ja löytää vaihtoehtoja niiden toteuttamiseksi.”

Louise löytää usein itsensä etsimässä inspiraatiota kaupungin arkkitehtuurista tallentaen mieleensä esimerkiksi pylväiden pieniä yksityiskohtia, niiden mutkia, reunoja ja rakenteita. “Luovuuden puuskasta voi seurata niin paljon ideoita, eikä jokaisen kehittelemiseksi riitä päivässä tunteja”, toteaa suunnittelija, jonka mukaan silloin on lähestyttävä asiaa luovasti ja tasapainoisesti.

Päivittäinen työ studiossa käsittää lähinnä Kööpenhaminassa sijaitsevan gallerian johtamista, tuotantotiimin kanssa kommunikointia ja uusien ideoiden muotoilua. “Päiväni eivät ole koskaan samanlaisia. Aina on jokin uusi konsepti, ajatus, tehtävä tai tapahtuma, johon pyrkiä”, kuvaa suunnittelija tyypillistä päiväänsä. Tyydyttävimpänä Louise pitää kuitenkin sitä, kun pystyy seuraamaan omasta ideastaan syntyneen tuotteen kehittymistä. Se on kuin palkkio tehdystä työstä!

Designin olemus kätkeytyy huolellisesti valittuihin materiaaleihin ja perinteiseen käsityötaitoon.

Suunnittelijan näkemys herää eloon kokeneiden mestareiden käsissä Puolassa ja Portugalissa, joissa perinteisiä sukupolvelta toiselle edelleen annettuja taitoja käyttäen pystytään toteuttamaan lennokkaimmatkin ideat ja ajatukset. Tämän vuoksi jokainen käsin valmistettu Louise Roen mallistoon kuuluva tuote on uniikki, ja se tekee myös kukkamaljakosta tai viinilasista ikään kuin oman taide-esineensä.
Aistikkaan ja tyylikkään ulkonäön ohella vieläkin tärkeämpää on materiaalien hienotunteinen valinta, joka vaihtelee luonnollisesta maanläheisestä savesta ilmavaan lasiin.

“Minua inspiroivat maanläheiset ja aidot materiaalit. Arvostan luonnollisten mineraalien hiomatonta kauneutta, vuosien saatossa kertynyttä tarinaa ja kauan kestävää viehätystä. Mielestäni materiaaleilla on oma luonteensa.”

Ikoninen Balloon – ei pelkästään ilmapallo!

“Koko Balloon-sarja on saanut inspiraation lasinpuhalluksen perinteestä. Se monimutkainen menetelmä käsittää hienon materiaalin laajentamista tavalla, joka muistuttaa ilmapallon puhaltamista täyteen. Tästä myös sarjan nimi”, kertoo suunnittelija vuonna 2019 palkitun designin syntymätaustasta. Samalla tavoin kuin ilmapallo kasvaa, laajenee myös mallisto. Kasvavan suosion vuoksi on aluksi vain lasimaljakoiden sarjan täydennyksenä keraaminen Balloon Vase 04, joka on inspiroitu Willendorfin Venuksesta. Tämän kuuluisan kivisen naispatsaan muotoja ja piirteitä voidaan nähdä ikonisen Balloon-sarjan vaaseissa.

Pohjoismaisen designin huippu virolaisiin koteihin

Louise Roen arvostettu design ja tyyli ovat nyt vaasien, kynttilänjalkojen ja ylellisten samppanjalasien kautta saapuneet myös useisiin virolaisiin koteihin ja valloittaneet pohjoismaisen suunnittelun ystävien sydämet.

Louise Roen vaaseja ja kynttilänjalkoja sekä muita design-tuotteita on Virossa saatavana vain Softrendin liikkeistä ja verkkokaupasta – katso Louise Roen tuotteita tästä> 

 

 

More Articles this way