Sisustajan neuvo: Viihtyisän makuuhuoneen sisustaminen - Softrend - Finland

Sisustajan neuvo: Viihtyisän makuuhuoneen sisustaminen

Tee nukahtamista edeltävistä ja sen jälkeisistä hetkistä miellyttäviä. Softrendin sisustaja Katariina Kalda antaa neuvoja viihtyisän makuuhuoneen sisustamiseen.

Sisustajan mukaan makuuhuone on helppo tehdä viihtyisäksi erilaisilla tekstiileillä. “Niitä ovat esimerkiksi verhot, matto ja myös pehmustettu sänky, joka päällystetään kauniilla ja omaperäisellä kankaalla”, neuvoo Katariina. Pehmeärunkoinen sänky tekee hänen mukaansa huoneen huomattavasti virtaviivaisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Silloin on myös pienempi vaara löydä jalkansa sängyn reunaan. Jos olet epävarma siitä, minkä sävyisen päällyskankaan valitsisit sängylle, voit valita sängyn, jolla on vaihdettava kangas. Softrendin valikoimasta löydät tällaisen sängyn – se on Fuuga, jonka kankaan voi vaihtaa helposti koko sängyn laajuudelta. Kaapissa voi olla varalla useita erilaisia sängyn päällyskankaita, jotka voidaan vaihtaa vuodenajan mukaisesti.

Sängyn designin suhteen kannattaa kiinnittää huomiota myös sen jalkoihin. “Korkeat jalat tekevät yleisilmeestä ilmavamman ja muodikkaamman.”

Yöpöytien osalta kannattaa tarkastella valikoimaa laajemminkin, ei vain perinteisiä ratkaisuja. Sisustaja suosittelee käyttämään myös ohutjalkaisia jalustoja tai muita pieniä sivupöytiä, jotka tekevätyleisilmeestä paljon omaperäisemmän kuin perinteinen yöpöytä.

Katariinan mukaan makuuhuoneesta unohdetaan usein sellainen yksityiskohta kuin liinavaatteet tai päällyspeitto. “Itse asiassa juuri niiden pinta-ala on makuuhuoneessa suurin, ja niillä voidaan saada aikaan paljon mielenkiintoisia ratkaisuja. Kokeile vaikkapa yhdistää keskenään värikkäitä tai erisävyisiä liinavaatteita. Materiaalit voisivat olla mahdollisimman ihoystävällisiä.”

Makuuhuoneen valaistus voisi olla miellyttävä ja helpottaa siten sekä nukahtamista että heräämistä. Tavallisesti käytetään vuoteen vieressä sijaitsevia yöpöydän lamppuja tai seinälamppuja, jotka sopivat tarvittaessa myös kirjan lukemiseen.

Sisustajalta kysellään usein, millä tavoin matto pitäisi sijoittaa makuuhuoneeseen. Yleisin tapa maton sijoittamiseen on hänen mukaansa se, että se olisi osittain sängyn alla ja aamulla olisi hyvä asettaa paljaat jalat sen päälle.

Makuuhuoneen sisustusta suunnitellessasi mieti sitä, millainen makuuhuone auttaisi Sinua illan ja aamun tunteina parhaiten. Makuuhuone ei ole pelkästään tila suljetun oven takana, jonne muiden katseet eivät yllä. Makuuhuone on paikka, jossa lepäät väsyttävän päivän jälkeen ja virkistäydyt.

Suosittelemme

More Articles this way