Ulkokalusteiden valinnan ABC - Softrend - Finland

Ulkokalusteiden valinnan ABC

Hyvin sisustetun terassin on oltava mukava ja toimiva. Kauniilla ja lämpimillä säillä se on paras paikka illallisen nauttimiseen suuren pöydän ympärillä perheen ja ystävien kanssa. Pehmeillä sohvilla ja nojatuoleilla sisustettuna siitä tulee hyvin pian olohuoneen sijasta talon suosituin paikka. Oikeilla kalusteilla sisustettuna tulee jopa pienimmistäkin parvekkeista houkuttelevia pesiä. Huolellinen suunnittelu ja oikea kalustevalinta tekevät pihamaastasi uuden lempipaikan rentoutumiseen, syömiseen ja vieraiden vastaanottamiseen.

1. Kartoita tarpeesi ja mahdollisuutesi

Aloita terassin sisustaminen miettimällä mitä tarkoitusta tilan pitäisi täyttää. Onko sinulla esimerkiksi suunnitelmissa järjestää siellä kesäisiä syntymäpäiviä ja tarjota usein vieraille illallisia, vai haluatko tehdä siitä pikemminkin pehmeillä sohvilla varustetun leponurkkauksen rentoutumiseen ja auringonottoon.

Tällainen tarkoituksen kartoittaminen auttaa sinua ymmärtämään, millaisia kalusteita ja kuinka monta istumapaikkaa tarvitset viettääksesi siellä aikaa viihtyisästi ja huoletta kauniilla säillä. Mikäli järjestät mielelläsi suuria illallisia, tarvitset ehdottomasti kunnollisen ruokailupöydän. Jos uneksit siitä, että sinulla olisi puutarhassa hiljainen ja viihtyisä nurkkaus, jossa voit lukea rauhassa, riittää pelkkä sohva ja nojatuoli hyvän olon saavuttamiseen.

Olennaista on ajatella myös käytännön puolta – miten paljon kalusteita terassille tai parvekkeelle mahtuu, kuinka suuri on sisustamiseen varattu budjetti ja miten kalusteita säilytetään talviaikaan.

2. Valitse mukavat ja houkuttelevat kalusteet

Mieti terassin sisustamista samalla tavoin kuin tekisit sitä jonkin muunkin huoneen suhteen. Se on kesäaikana ikään kuin sisätilojen jatke, jonka pitäisi sopia muuhun sisustukseen visuaalisesti. Sinä ja läheisesi nautitte terassilla vietetystä ajasta varmasti enemmän, kun sen kalusteet ovat houkuttelevia ja mukavia – pehmeät tyynyt, varmuuden vuoksi muutama viltti käden ulottuvilla, lamput ja kasvit luovat viihtyisän ilmapiirin. Tarvittaessa myös aurinkovarjot, jos aurinko alkaa porottaa liikaa.


Ethimon ulkokalusteet hurmaavat ajattomalla tyylillään, mukavuudellaan ja näkyvällä laadullaan. Sen eri tyyliset kalustemallistot auttavat sinua luomaan itsellesi sopivan tyylisen terassin. Ethimon design-kalusteet ovat nykyajan klassikoita, jotka eivät mene muodista pois
AYTM:n mallistosta löydät ruokailupöydän ja -tuolien lisäksi myös monia pienempiä tuotteita, joilla saat väriä terassillesi. Esimerkiksi kivan sävyiset apupöydät, suuret lamput ja kukkaruukut, jotka auttavat sinua sisustamaan terassista täysiarvoisen huoneen. AYTM:n ulkomalliston tuotteet ovat kauniin sävyisiä ja erottuvat perinteisestä tavanomaisuudesta. 

3. Valitse helposti huollettavat kalusteet

Suosi ehdottomasti helposti huollettavia ulkokalusteita. Näin sinulle jää enemmän aikaa kauniista säistä nauttimiseen, ja puutarhakalusteesi kestävät useita vuosia, eivät vain yhden kesäkauden. Materiaalien osalta kannattaa suosia ruostumatonta terästä, tiikkiä, säänkestäviä kankaita ja korirakennelmia, jotka kestävät kaiken mitä kesällä taivaasta sataa. Säännöllisesti kevyesti puhdistamalla pysyvät näistä materiaaleista valmistetut kalusteet kauniina vuosikymmenien ajan.

Ethimo on erikoistunut ulkokalusteiden suunnitteluun ja valmistukseen, ja sen mallistosta löytyy juuri ulko-olosuhteisiin sopivia materiaaleja. Kaikki käytetyt kankaat ja köydet on valittu erityisesti ulko-olosuhteissa käyttämistä varten. Ne kestävät siten myös UV-säteet ja ovat pitkäikäisiä. Oikea käsittely suojaa kankaita lialta ja tekee puhdistuksesta helppoa. Erityinen PVC-kerros tekee kankaasta 100 %:n vedenpitävän.

4. Sijoita laatuun

Ulkokalusteiden osalta kertoo hinta myös sen laadusta. Muovista ja muusta halvasta materiaalista valmistetut kalusteet voivat näyttää kauniilta kaupan hyllyllä, mutta yksi kausi auringossa ja värit ovat haalistuneet ja materiaali haurastunut. Terassilla oleskelun tekee kauniilla ilmalla harmittavaksi myös se, kun sohvan tyynyt putoavat helposti maahan ja niitä on kohennettava jatkuvasti; kun ne likaantuvat helposti, ovat vaikeita puhdistaa tai kastuvat läpimäräksi sateella. 

Säänkestävät kankaat ja tyynynsisällöt ovat kyllä kalliimpia, mutta mukavuutensa ja kestävyytensä ansiosta ne ovat hintansa arvoisia. Erityiset säänkestävät materiaalit ovat lujempia, kulutusta kestävämpiä ja vettähylkivämpiä kuin edullisemmat vaihtoehdot. Laadukkaiden materiaalien ansiosta ovat tällaiset ulkokalusteet käyttökelpoisia ja kauniita useiden vuosien ajan.

5. Valitse monipuoliset kalusteet

Kannattaa valita kauniita kalusteita, joita voi käyttää kesäkauden päätyttyä myös saunan oleskelutiloissa tai lasitetulla verannalla. Näin nautit ulkokalusteista vuoden ympäri. Esimerkiksi korituoli parin värillisen tyynyn kanssa on olohuoneessa viihtyisä ja hieman boheemi yksityiskohta. Saunan oleskelutiloihin sopivien kalusteiden löytämisessä on usein vaikeuksia, mutta kaikki, joka tuntuu mukavalta ja kestää myös ulko-olosuhteissa, sopii erinomaisesti myös kosteisiin tiloihin.

Suositeltavat tuotteet

More Articles this way