Viisi periaatetta, jotka sisustamisessa on hyvä muistaa - Softrend - Finland

Viisi periaatetta, jotka sisustamisessa on hyvä muistaa

Sohva valitaan tavallisesti sen perusteella, että se olisi riittävän ajaton ja sopisi sisustukseen trendeistä huolimatta. Välillä asuntoa halutaan kuitenkin uudistaa ja siihen tarkoitukseen sopivat loistavasti erilaiset piensisustustuotteet.

Sisustussuunnittelija Katariina Kalda järjesti Softrendin sisustusillassa käytännön esimerkkien avulla pikakurssin siitä, miten sohva voidaan muuttaa erilaiseksi erilaisten piensisustustuotteiden avulla.

Tässä viisi oppimaamme periaatetta:

  1. 1. Jotta painotettu väri pääsisi interiöörissä vallalle, on sitä toistettava useassa yksityiskohdassa. Esimerkiksi vähintään yhdessä suuremmassa (suuri maljakko, matto, sohvatyynyt tms.) ja kahdessa pienemmässä (koristeet hyllyssä, maljakko, kynttilät tms.) yksityiskohdassa.
  1. 2. Matto on erittäin tärkeä sisustuselementti. Sen valintaa ei kannata jättää sisustusprosessin loppuun, vaan harkita eri vaihtoehtoja heti alussa. Juuri maton väri saattaa antaa koko konseptille tärkeän lisänyanssin.
  1. 3. On viisaampaa osta pikemminkin vähemmän, mutta laadukasta sisustusta. Yhteiskunta alkaa yhä enemmän oivaltaa, että meidän olisi tarkasteltava kriittisesti kulutustottumuksiamme. Ei kannata kantaa kotiin tavaraa vain sen vuoksi, että ne täyttäisivät hyllyjä tai painottaisivat trenditietoisuutta. Kannattaa pikemminkin varata aikaa, säästää rahaa ja tehdä tietoisia valintoja – jotain sellaista, joka ei menetä arvoa ajan myötä ja synnyttää aina miellyttävän tunteen.
  1. 4. Trendi on pikemminkin inspiroiva ja avarakatseisuutta lisäävää kuin ainoa oikea vaihtoehto tietyllä hetkellä. Kannattaa aina seurata ennen kaikkea omaa sisäistä tunnettaan ja omaa makuaan. Trendit tulevat ja menevät, ja muodissa on aina rinnakkain paljon eri tyylejä.
  2. 5. Älä unohda, että koti kehittyy jatkuvasti, kuten sinä itsekin. Mieltymykset muuttuvat ajan mukana, ja se on täysin normaalia. Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdellä kertaa. Varaa rahaa ja kärsivällisyyttä myös pientarvikkeiden hankintaan, koska se vaikuttaa paljon siihen, millainen mieliala huoneessa vallitsee.
More Articles this way