Yksityiset työpisteet luovat kaivatun paikan keskittymistä varten - Softrend - Finland

Yksityiset työpisteet luovat kaivatun paikan keskittymistä varten

Avokonttori on nykyaikaisen työpaikan standardi. Se oli aluksi vallankumouksellinen ja trendikäs, mutta käytännön kokemus ei ole kovinkaan kehuttava – avokonttorissa on useita häiritseviä tekijöitä, jotka loppupäivästä vähentävät tuottavuutta huomattavasti. Työntekijöiden tyytymättömyys on kasvanut jatkuvasti, ja olemmekin päätyneet tilanteeseen, jossa meidän on löydettävä uusia ratkaisuja, joilla voisimme tukea erilaisia työtapoja.

On totta, että ihmisten on vaikea löytää avokonttorissa hiljaista paikkaa. Genslerin suorittamassa tutkimuksessa kävi ilmi, että jopa 77 % toimistotyöntekijöistä kaipaa työpäivän aikana hiljaisuutta.

Mitä jos toimistossa ei pysty keskittymään?

01/ Työvauhti hidastuu ja tuottavuus vähenee

ROOM:in tutkimuksesta käy ilmi, että 33 % työntekijöistä kertoo, että häiritsevät tekijät, melu ja yleinen sensorinen rasitus, hidastavat heidän työntekoaan.

Haworthin tutkimuksen mukaan ihmiset menettävät 28 % tuottavasta ajastaan erilaisten häiritsevien tekijöiden vuoksi. Häiriön jälkeen saattaa kulua jopa 20 minuuttia keskittymiskyvyn palauttamiseen, mikä merkitsee sitä, että yritys menettää jokaisen työntekijän osalta 86 minuuttia päivässä pelkästään äänihäiriöiden vuoksi.

02/ Työtä on tehtävä toimiston ulkopuolella

95 % ihmisistä kertoo, että yksin työskentely on heille tärkeää, mutta vain 41 % kertoo, että heillä on siihen mahdollisuus. 31 %:n vastaajista on tehtävä töitä toimiston ulkopuolella tehtävien hoitamiseksi (Steelcase).

Ratkaisu: yksityiset työpisteet

Yksityinen työpiste antaa työntekijälle vapauden ja mahdollisuuden astua pois toimiston melusta, mikäli hänen on suoritettava jokin keskittymistä vaativa työtehtävä. Se on riittävän tilava, jotta sinne mahtuu mukavasti työskentelemään kannettavan tietokoneen kanssa. Ääntä vaimentavien väliseinien avulla siellä voi nauttia hiljaisesta ja visuaalisesta yksityisyydestä ilman, että on tarve eristäytyä ympäristöstä täysin.

  • Yksityinen: työpisteiden seinät ovat riittävän korkeita tarjotakseen yksityisyyttä ja viihtyisän nurkkauksen keskittymiseen.
  • Ääntä vaimentava: työpisteiden seinät on vuorattu ja päällystetty villakankaalla, jolla on ääntä vaimentava ominaisuus. Yksi työpiste (esimerkiksi August 2S /H1) vaimentaa yhtä paljon ääntä kuin 7–9 akustista 600 x 600 x 50 mm:n mittaista seinäpaneelia.
  • Viihtyisä: meillä on pitkäaikainen kokemus sohvien valmistuksesta, ja tavoitteemme on tarjota työympäristössä samanlaista mukavuutta. Työpisteet ovat niin viihtyisiä, että niillä voi viettää vaikka koko työpäivän.
  • Kompakti: työpisteet ovat sopivan mittaisia, ja niitä voi sijoittaa helposti olemassa oleviin avokonttoreihin esimerkiksi kahden tavallisen työpöydän tilalle.

Sopivat tuotteet